2017-05-12 10:19Pressmeddelande

Tio nya bildlicensavtal tecknade

Vi välkomnar flera nya avtalskunder! Det är Skövde allmänna konstförening, Österhaninge konstförening, Västerås konstförening, Lidköpings konstförening, Konst i kubik, DSV Road AB, Tibro kommun, Region Gotland och Örebro länsmuseum som har tecknat ett eller flera bildlicensavtal med Bildupphovsrätt. De kan därmed visa konst av Bildupphovsrätts medlemmar i sina kommunikationskanaler eller komma igång med att digitalisera sina samlingar. 

  
- Vi är glada att dessa bildanvändare sett fördelarna med en generell bildlicens och valt att teckna avtal med oss. Tillsammans ser vi till att tillgängligheten för konsten ökar samtidigt som bildskaparna får betalt för sitt arbete säger Erik Forslund, förhandlingschef på Bildupphovsrätt.


Om Bildupphovsrätt

Bildupphovsrätt drivs utan vinstintresse. Vi representerar bild- och formkonstnärer, illustratörer, fotografer, designers och andra upphovspersoner till bild och form. Vi tar fram bildlicenser så att du som är skapare kan få betalt när dina verk används av exempelvis bokförlag, muséer, produktionsbolag, TV eller reklambyråer med flera. Bildupphovsrätt har även ansvar för att samla in och fördela följerättsersättning och Individuell reprografiersättning (IR). Vi fördelar också ut Individuell visningsersättning, IV. Det är ett statligt budgetanslag som ger ersättning till bildkonstnärer vilkas konstverk visas offentligt.