2017-10-06 10:13Pressmeddelande

NU FÖRETRÄDER VI 70 000 KINESISKA BILDSKAPARE

 
 Bildupphovsrätt har slutit ett samarbetsavtal med den Kinesiska upphovsrättsorganisationen ICSC - Images Copyright Society of China. Avtalet innebär att Bildupphovsrätt nu företräder cirka 70 000 kinesiska upphovspersoner inom bild- och formområdet när någon vill använda deras verk här i Sverige.

- Det är ett genombrott i Bildupphovsrätts internationella relationer och ett resultat av många års arbete säger Mats Lindberg, VD på Bildupphovsrätt. 

På bilden ser vi ICSCs direktör Lin Tao underteckna det nya avtalet med Bildupphovsrätt, som också är den första organisationen de skriver ett liknande avtal med. 

Det återstår en del praktiskt som måste lösas innan vi kan utfärda tillstånd för den som vill använda verk av en kinesisk bildskapare. Vi kommer att informera här på webbplatsen när enstaka licensiering är möjlig. 

Foto: Bildupphovsrätt


Om Bildupphovsrätt

Bildupphovsrätt drivs utan vinstintresse. Vi representerar bild- och formkonstnärer, illustratörer, fotografer, designers och andra upphovspersoner till bild och form. Vi tar fram bildlicenser så att du som är skapare kan få betalt när dina verk används av exempelvis bokförlag, muséer, produktionsbolag, TV eller reklambyråer med flera. Bildupphovsrätt har även ansvar för att samla in och fördela följerättsersättning och Individuell reprografiersättning (IR). Vi fördelar också ut Individuell visningsersättning, IV. Det är ett statligt budgetanslag som ger ersättning till bildkonstnärer vilkas konstverk visas offentligt.