2019-02-26 09:59NYHETER

Vår ordförande skriver till kulturministern

Åsa Berndtsson, ordförande. Foto: Mymmel Blomberg (Bilden är beskuren)Åsa Berndtsson, ordförande. Foto: Mymmel Blomberg (Bilden är beskuren)

Ordförande Åsa Berdtsson är en av åtta representanter från konstorganisationer som idag skriver till kulturminister Amanda Lind i Upsala Nya Tidning:

"Investera minst en procent av statsbudgeten i kultur år 2020 och komplettera det med ett systematiskt arbete för att kulturen ska finnas med i samhällsplaneringen."

Läs debattartikeln här.Om Bildupphovsrätt

Bildupphovsrätt drivs utan vinstintresse. Vi representerar bild- och formkonstnärer, illustratörer, fotografer, designers och andra upphovspersoner till bild och form. Vi tar fram bildlicenser så att du som är skapare kan få betalt när dina verk används av exempelvis bokförlag, muséer, produktionsbolag, TV eller reklambyråer med flera. Bildupphovsrätt har även ansvar för att samla in och fördela följerättsersättning och Individuell reprografiersättning (IR). Vi fördelar också ut Individuell visningsersättning, IV. Det är ett statligt budgetanslag som ger ersättning till bildkonstnärer vilkas konstverk visas offentligt.


KONTAKTPERSON

Åsa Berndtsson
Ordförande
Åsa Berndtsson